pretraži lupa za uvećavanje meni zatvori x komentar oblačić strleica telefon mobilni telefon vreme časovnik email poštanska koverta lokacija marker lokacije fax fax mašina navodnik facebook facebook logo instagram instagram logo twitter twitter logo

Blog

drvena kašika

16. Jul 2018.

Lako do savršenog balansa u organizmu

Koliko puta ste se pogledali u ogledalo, i nezadovoljni svojim izgledom iz bilo kog razloga obećali sami sebi da ćete povesti više računa o svom zdravlju?

Pojeli ste previše slatkiša ili slanih grickalica, dopustili sebi koju čašu vina više, preskočili ste odlazak u teretanu ili na trčanje, i sada polako počinjete da primećujete posledice. Priznajte, barem jednom ste, ukoliko ste ikada bili na dijeti ili generalno vodite računa o svojoj ishrani, dali sebi oduška i pojeli parče torte iako niste smeli. Svako od nas je to barem jednom uradio. To je nešto poput slatkog greha, koji redovno sebi praštamo, odnosno greška, koja je prećutno dopustiva i koja se ne kažnjava.

Svako od nas želi da živi dugo i srećno. Prema definiciji Tomasa Mertona, sreća je opisana ne kao pitanje intenziteta, već balansa, reda, ritma i harmonije. Ipak, mnogi od nas se u stremljenju ka sreći i zdravlju izgubi na tom putu i zaborave da uživaju u svim dobrobitima koje smo sami sebi stvorili.

Uglavnom, svima nama kada pomislimo na zdrav život, dijete i redovno vežbanje prvi padaju na pamet. Svi mi zaslužujemo da budemo zdravi, srećni i zadovoljni svojim životom, ali nam se sa druge strane nameću brojne prepreke za čije savladavanje ponekada nemamo dovoljno volje i snage.

Kada se vratite kući nakon dugog dana na poslu, sama pomisao na pripremu zdravog obroka ili odlazak na trening izazivaju vam neprijatna osećanja ili vam pak nisu ni na kraj pameti. Upravo zbog brzog ritma života, uslovljeni smo da jedemo hranu koja nam je na dohvat ruke, iako možda baš i nije najzdravija opcija, odnosno ne sadrži sve neophodne nutrijente, proteine, minerale i druge elemente koji su našem telu potrebni kako bi funkcionisalo kao savršeni mehanizam.

Iako se u medijima svakodnevna fizička aktivnost sve više promoviše kao obavezni deo svačijeg života, mnogi ljudi žive na sasvim drugačiji način – po ceo dan na poslu sede, a potom isto to nastave i kod kuće, osećajući umor od celodnevnog sedenja, tromost i opšti nedostatak energije. Sa tim stvarima se nije lako izboriti, posebno ako na umu imate da vas sutra čeka novi radni dan, ispunjen novim obavezama, pobedama ili porazima. Ipak, da li ste spremni da dignete ruke od zdravog života i dopustite letargiji da vas upotpunosti učauri?

Stres koji proživljavamo na poslu, kod kuće, u gradskom prevozu ili na gradskim ulicama, izuzetno nepovoljno utiče na celo naše telo, sprečavajući brojne prirodne procese, lučeći pogrešne hormone i elemente, odnosno dovodeći nas, polako, korak po korak, do kompletnog rasula. Umesto da pomoć za rešenje ovih problema pronađete u posetama lekaru ili različitim hemijski proizvedenim lekovima i suplementima, savetujemo vam da se okrenete prirodi.

Ganoderma Lucidum je lekovita gljiva, koja potiče iz tradicionalne kineske medicine, gde se koristi više od četiri hiljade godina. Na dvorovima drevnih kineskih dinastija, ova gljiva bila je nezaobilazna stavka. Ona vam može pomoći da postignete balans svog tela i duha, jer dokazano ima delovanje na odražvanje zdravlja, poboljšanje krvotoka, snižavanje krvnog pritiska, smanjenje holesterola i štiti jetru od hemijski uzrokovanih oštećenja.

Ganoderma će pomoći vašem probavnom traktu i radu bubrega, tako što će stvoriti ravnotežu u vašem endokrinom sistemu, i delovati na čitav vaš organizam i njegovo zdravlje. Ona će vam pomoći da se osetite bolje, agilnije i zdravije. Čak i ako ste aktivni, hranite se zdravo i vodite računa o sebi, Ganoderma Lucidum vam može pomoći da očuvate svoj mladoliki i zdravi izgled.

Iako vam ona možda deluje kao čudesni napitak iz bajke, Ganoderma Lucidum, u našem narodu poznata i kao Reiši gljiva, sadrži polisaharide, oligosaharide, biljna vlakna, peptide i proteine, aminokiseline i minerale, pa se samim tim može preporučiti sportistima, aktivnim ljudima, mladim i starijim osobama. Njeno dugoročno i redovno uzimanje će imati pozitivno dejstvo na vaš imuni sistem, a pritom, moramo naglasiti na nuspojava nema.

Dostupna je u formi mekih gel kapsula, a pogodna je za svakodnevnu upotrebu. Jedna kapsula iz prirode, pomoći će vam da svoj život vratite u normalu i postignete harmoniju o kojoj sanjate i za koju ste mislili da je neuhvatljiva. Možemo li se složiti da je ovo prilika koja se ne propušta?

Sledeći post

Kako da povećate svoju izdržljivost tokom vrelih dana

Povezani članci

17. Mar 2020.

PRIRODNA ZAŠTITA OD VIRUSA NE POSTOJI? Razmislite još jednom!

NA HILJADE NJIH KORISTI OVAJ PREPARAT U SRBIJI! POČNI I TI JOŠ DANAS!

21. Mar 2019.

Pomoć iz prirode u borbi protiv alergija

Otkrivamo tehnike koje vam mogu pomoći da je proživite malo lakše, a da istovremeno uživate u predivnom prolećnom vremenu i svemu što nam priroda u tom dobu godine nudi.

20. Jan 2019.

Dočekajte sezonu prehlada i gripa spremni

Kao što i sami znate, sa smenom zime i proleća, na scenu stupa neizbežna sezona prehlada i gripa…