pretraži lupa za uvećavanje meni zatvori x komentar oblačić strleica telefon mobilni telefon vreme časovnik email poštanska koverta lokacija marker lokacije fax fax mašina navodnik facebook facebook logo instagram instagram logo twitter twitter logo

Blog

drvena kašika

20. Jan 2019.

Dočekajte sezonu prehlada i gripa spremni

Kao što i sami znate, sa smenom zime i proleća, na scenu stupa neizbežna sezona prehlada i gripa…

Verovatno ste već počeli da tražite načine kako da se zaštitite od bilo kog virusa koji će biti u vazduhu, voljni da isprobate sve što vam je na raspolaganju. O svom zdravlju moramo voditi računa uvek, bez obzira na to koje je doba godine, da li smo na pragu epidemije ili nečega sličnog. Zdravlje je najvrednija stvar koju imamo i zato ga moramo brižljivo čuvati na sve moguće načine.

Sa dolaskom toplijih dana, naše navike će se menjati, pa ćemo sve više vremena provoditi van kuće, okruženi ljudima. Samim tim, opasnost od prehlade i gripa je još veća. Ipak, ukoliko se pravilno pripremite za ovo doba godine, nećete imati razloga za brigu.

Ovog puta, predstavljamo vam nekoliko saveta koji će vam omogućiti da svoje zdravlje uvek održavate u najboljoj formi.

Zdrava ishrana

Ukoliko vaša ishrana sadrži dovoljno voća i povrća, odnosno raznolikosti u namirnicama, nemate razloga za brigu. Neki stručnjaci tvrde da vaš tanjir uvek mora biti šaren, ako želite da budete u najboljoj formi. Svakog dana morate unositi raznolike namirnice, vodeći računa da one budu dobrog kvaliteta, pune nutrijenata i svih sastojaka zbog kojih naš organizam radi kao švajcarski sat.

Unos tečnosti

Voda sačinjava veći deo našeg tela i svi već znamo da je moramo unositi u dovoljnoj količini kako bi svi naši organi funkcionisali na pravi način. Verovatno ste upoznati sa činjenicom da nam je potrebno 2.5 litara vode tokom jednog dana. Savetujemo vam da pokušate da pijete baš toliko, ili čak malo više od toga sedam dana za redom. Verujte nam da ćete se na kraju te sedmice osećati daleko bolje i imati više energije, posebno ukoliko ste do sada jedan deo unosa tečnosti prepuštali kafama, sokovima i gaziranim pićima.

Fizička aktivnost

Ukoliko vam je još uvek previše hladno da svakog dana šetate barem sat vremena u prirodi, možete pronaći sasvim dovoljno vidova fizičke aktivnosti i u svom domu. Pozabavite se pospremanjem svog garderobera, pakovanjem zimske garderobe za koju ste sigurni da je više nećete nositi ove sezone, donirajte ono što vam je malo ili što ne koristite dovoljno. Organizujte svoju ostavu i kuhinju, ili čak otpočnite sa renoviranjem svog enterijera, kako biste ga pripremili za proleće i leto koji su pred nama. Fizička aktivnost je od ključnog značaja za zdravlje organizma, što će vam potvrditi svi stručnjaci i lekari. Na ovaj način, spojićete lepo i korisno.

Odvojte malo vremena za sebe

Nakon svih praznika i povratka na posao posle njih, lako je dozvoliti obavezama da nas savladaju i u potpunosti raskomadaju naše slobodno vreme. Ako se osećate preopterećeno i zauzetije nego ikada do sada, savetujemo vam da svakoga dana odvojite barem sat vremena samo za sebe. Bilo da želite da uživate u toploj kupki, čitanju dobre knjige ili meditaciji, ovakva pauza od čitavog sveta vam može mnogo toga dobrog doneti i olakšati vam pripremu za sledeći dan, pun obaveza, stresa, žurbe i buke.

Unos vitamina D

Vitamin D se apsorbuje kroz našu kožu, tako što boravimo na suncu. S obzirom na to da je zima iza nas, nivo vitamina D u našem organizmu je verovatno niži nego što bi trebalo da bude, a on je važan jer igra vitalnu ulogu u apsorpciji kalcijuma i funkcionisanju imunog sistema. Upravo tu na scenu stupaju suplementi, koji nam mogu pomoći da nadomestimo nedostatak neophodnih elemenata u našem organizmu.

Ulje iz spora pečurke Ganoderma Lucidum u formi mekih gel kapsula, koje je lek kineskih careva već četiri hiljade godina, ima provereno pozitivno dejstvo na održavanje zdravlja, jer poseduje antibakterijske i antiinflamatorne osobine. Uzimanjem Ganoderma Lucidum kapsula, poboljšaćete svoj krvotok, krvni pritisak, regulusaćete nivo holesterola i anemiju, dok će vaša jetra biti zaštićena od hemijski uzrokovanih oštećenja.

Iako vam ona možda deluje kao čudesni napitak iz bajke, Ganoderma Lucidum, u našem narodu poznata i kao Reiši gljiva, sadrži polisaharide, oligosaharide, biljna vlakna, peptide i proteine, aminokiseline i minerale, pa se samim tim može preporučiti sportistima, aktivnim ljudima, mladim i starijim osobama. Njeno dugoročno i redovno uzimanje će imati pozitivno dejstvo na vaš imuni sistem, a pritom, moramo naglasiti da nuspojava nema.

Ganoderma Lucidum kapsule deluju na zdravlje celog organizma i pomažu u očuvanju mladolikog i zdravog izgleda. Dakle, pre nego što posegnete za različitim preparatima koji su veštačkog porekla, okrenite se prirodi i potražite odgovor na svoje potrebe u njoj. Jedna kapsula iz prirode, pomoći će vam da svoj život vratite u normalu i postignete harmoniju o kojoj sanjate i za koju ste mislili da je neuhvatljiva. Priroda je ključ svega u našem životu, a često nam može pomoći više nego što smo svesni.

Prethodni post

Sekcija za Akupunkturu I aktiv za kvantnu medicinu-SLD

Sledeći post

Sokovi ili smoothiji – šta je zdravije za nas

Povezani članci

17. Mar 2020.

PRIRODNA ZAŠTITA OD VIRUSA NE POSTOJI? Razmislite još jednom!

NA HILJADE NJIH KORISTI OVAJ PREPARAT U SRBIJI! POČNI I TI JOŠ DANAS!

21. Mar 2019.

Pomoć iz prirode u borbi protiv alergija

Otkrivamo tehnike koje vam mogu pomoći da je proživite malo lakše, a da istovremeno uživate u predivnom prolećnom vremenu i svemu što nam priroda u tom dobu godine nudi.

16. Jul 2018.

Lako do savršenog balansa u organizmu

Koliko puta ste se pogledali u ogledalo, i nezadovoljni svojim izgledom iz bilo kog razloga obećali sami sebi da ćete povesti više računa o svom zdravlju?