pretraži lupa za uvećavanje meni zatvori x komentar oblačić strleica telefon mobilni telefon vreme časovnik email poštanska koverta lokacija marker lokacije fax fax mašina navodnik facebook facebook logo instagram instagram logo twitter twitter logo

Blog

drvena kašika

21. Mar 2019.

Pomoć iz prirode u borbi protiv alergija

Moramo priznati da smo jedva dočekali dolazak proleća i lepog vremena, kako bismo što više bili napolju, uživali u suncu i svemu što priroda može da nam ponudi.

Ipak, kada patite od alergija, zbog ovog perioda godine verovatno očajavate, jer ga izjednačavate sa suznim očima, gomilom papirnih maramica u torbi i svakom džepu, zapušenim nosom i svim drugim simptomima koji to obično prate.

Kao što svi znamo, alergije izazivaju privremene, ali veoma neprijatne upale sluzne membrane, koje oblažu naše nazalne puteve. Kada alergeni uđu u telo osobe koja pati od alergija, imuni sistem ispušta histamine i druga jedinjenja koja izazivaju upale. Rezultat te nemile sekvence događaja su otečeni sinusi, glavobolje, kijanje i svi drugi užasavajući simptomi alergijske sezone, nazvani jednim imenom – rinitis.

Ipak, iako mnogi tvrde da sezonu alergija možemo ublažiti tako što izbegavamo izlaske u prirodu tokom nje, to nije baš realistični pristup celoj priči. Postoje neke tehnike koje vam mogu pomoći da je proživite malo lakše, a da istovremeno uživate u predivnom prolećnom vremenu i svemu što nam priroda u tom dobu godine nudi.

Jedna ideja koju možemo isprobati jeste zatvaranje prozora. Na ovaj način, polen neće ući u naš dom, a kao što dobro znamo, upravo on je glavni izazivač alergija. Kako biljke ispuštaju najveći deo svog polena rano ujutru, zatvaranje prozora i korišćenje klime sa HEPA filterom su idealno rešenje za taj deo našeg života.

Drugi veoma važan savet jeste redovno održavanje naših domova tokom sezone alergija. Trebalo bi da se otarasimo svih alergena, kao što su prašina, buđ i polen. Ljudi koji pate od alergija bi trebalo da uključe održavanje svog doma u svakodnevne aktivnosti, radeći to parcijalno. Ipak, moramo voditi računa da sredstva za čišćenje koja koristimo ne pogoršaju situaciju u kojoj se nalazimo, jer mnoga od njih sadrže sastojke jakog mirisa koji će nam dodatno nadražiti sluzokožu nosa. Ukoliko patite od alergije, onda verovatno već znate da je preporučeni metod čišćenja prašine krpa od mikrofibera, koja je blago pokvašena.

Menjanje posteljine je takođe jedan od načina za ublažavanje alergija, pošto posteljina, kao i svaka druga tkanina u našem domu upija svu prašinu i druge čestice koje vas nadražuju, a koje ulaze kroz prozor i koje unosite na svojoj odeći. Trebalo bi da je menjate jednom nedeljno, uz sušenje u zatvorenom prostoru, kako ne bi pokupila sav polen koji je u vazduhu.

Vreme provedeno napolju sa prvim znacima proleća je divno i u njemu mnogi od nas uživaju, ali, ukoliko patite od alergija, trebalo bi da promenite odeću odmah po dolasku kući, kako ne biste širili polen i druge alergene koje ste usput pokupili po svom nameštaju.

U slučaju da želite da vežbate na otvorenom tokom prolećnih dana, a priznaćete, mnogi od nas su to jedva dočekali, sezona alergija može pokušati da nas spreči u tome. Kao što smo već rekli, polen se najviše širi rano ujutru, tako da možete vežbati kasnije tokom dana, kako biste umanjili uticaj okruženja na svoje probleme.

Osim svega navedenog, sama priroda nam nudi rešenje problema alergije, u formi ulja iz spora pečurke Ganoderma Lucidum. Ganoderma Lucidum je lekovita gljiva, koja potiče iz tradicionalne kineske medicine, gde se koristi više od četiri hiljade godina. Na dvorovima drevnih kineskih dinastija, ova gljiva bila je nezaobilazna stavka. Ona vam može pomoći da postignete balans svog tela i duha, jer dokazano ima delovanje na odražvanje zdravlja, poboljšanje krvotoka, snižavanje krvnog pritiska, smanjenje holesterola i štiti jetru od hemijski uzrokovanih oštećenja. Ona će pomoći vašem probavnom traktu i radu bubrega stvarajući ravnotežu u endokrinom sistemu, zbog čega će delovati pozitivno na čitav organizam i vaše celokupno zdravlje.

Ganoderma Lucidum vam može pomoći da se osetite bolje, agilnije i zdravije, iako vam ona možda deluje kao čudesni napitak iz bajke. U našem narodu poznata i kao Reiši gljiva, ona sadrži polisaharide, oligosaharide, biljna vlakna, peptide i proteine, aminokiseline i minerale, pa se samim tim može preporučiti sportistima, aktivnim ljudima, mladim i starijim osobama. Zbog svojih inovativnih svojstava, ona utiče na upalne procese u telu i umanjuje ih, a po svojoj prirodi je antialergen.  Njeno dugoročno i redovno uzimanje će imati pozitivno dejstvo na vaš imuni sistem, a pritom, moramo naglasiti na nuspojava nema.

Dostupna je u formi mekih gel kapsula, a pogodna je za svakodnevnu upotrebu. Jedna kapsula iz prirode, pomoći će vam da svoj život vratite u normalu i bez bojazni uživate u svakom prolećnom danu i trenutku provedenom na otvorenom. Možemo li se složiti da je ovo prilika koja se ne propušta?

Prethodni post

Da li su suplementi zaista dobri za nas

Sledeći post

PRIRODNA ZAŠTITA OD VIRUSA NE POSTOJI? Razmislite još jednom!

Povezani članci

17. Mar 2020.

PRIRODNA ZAŠTITA OD VIRUSA NE POSTOJI? Razmislite još jednom!

NA HILJADE NJIH KORISTI OVAJ PREPARAT U SRBIJI! POČNI I TI JOŠ DANAS!

20. Jan 2019.

Dočekajte sezonu prehlada i gripa spremni

Kao što i sami znate, sa smenom zime i proleća, na scenu stupa neizbežna sezona prehlada i gripa…

16. Jul 2018.

Lako do savršenog balansa u organizmu

Koliko puta ste se pogledali u ogledalo, i nezadovoljni svojim izgledom iz bilo kog razloga obećali sami sebi da ćete povesti više računa o svom zdravlju?